HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Garantili Ürün Nedir ?

24-05-2020 04:28
Garantili Ürün Nedir ?
Garanti Nedir ?
 
   Merhaba öncelikle bu blog yazımıza hoş geldiniz. Tüm Tüketicilerin ortak noktalarından birindeyiz. Satın aldığımız ürünlerde Garanti konusu. Öncelikle bu konuyu kelime kalabalıkları içerisinde kaybetmeden, en sade haliyle ele alalım. Garanti Somut yada Soyut olarak alınan herhangi bir ürün yada hizmetin üretici tarafından belirlenen Türkiye Standartlar Enstitüsü tarafından minimum 2 yıl olarak belirlenen Ürün yada Hizmetin sizin bir hatanızdan dolayı değilde kendisinden kaynaklı bir problem oluşturması halinde size verilecek olan ücretsiz hizmetler bütünüdür.
 
   Peki anahtar bir kelime niteliğinde olan ''sizden kaynaklı bir problem değilse'' ne demek. Bu en açık haliyle üretici tarafından ürün veya hizmetin kullanılması için ön görülen biçimin dışında bir yaklaşım ile ürün yada hizmete yaklaşmak yani kullanmak. Örneğin bir Makine aldınız ve bu üründe kullanılması gereken bir standart yağ ölçüsü ve numarası var. Lakin siz bunu gözardı edip yada unutup farklı ölçüde ve numarada bir yağ kullandınız ve devamında ürün yağdan kaynaklı olarak arıza verdi. Başınıza gelen bu arızada servis yağdan kaynaklı olduğunu tespit etmesi üzerine ve kullanılan yağın hatalı olduğunu teknik olarak onayladıktan sonra sizden bu ürüne dair onarım ücretlerinin Garanti kapsamında karşılanmayacağını dile getirecektir haklı olarak. Sizin bu duruma itiraz da etmiş olsanız servis bu durumun teknik olarak ispatını yapabilecek düzeyde ve emin ise. Tüketici mahkemesine başvurmuş da olsanız mahkeme tarafından gönderilecek olan expertiz görevlisi de aynı kanıya varacak ve başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. 
 
   Peki Ürünün sizden kaynaklı olmayan arızaları nedir ? Yada bu durumlarda neler yapılmalıdır.
İşte burası tam olarak Garanti Süresi içerisinde olan sorunlarda tamamıyla firma yükümlülüğü adı altında onarım gerçekleştirilmesi gereken durumlardır. Yine bir örnekle açıklayalım.
Örneğin bir Çapa Makinesi aldınız. Tarlanızda makinenizi kullanıp her şey yolunda giderken bir anda makineniz stop etti ve bir daha uğraşlarınız sonucu çalışmadı. Siz bakımlarını yaptırmıştınız oysa. Ürünü alıp size en yakın servise gittiniz ve daha önce sistem üzerinden bakılarak bakımlarınızın yapıldığı kayıtlardan görüldü. Motorunuzda ki arıza ise bir çok sebepten olabilir belki ama biz bir örnek üzerinden konuşalım. Servis yetkili arıza tespiti için motora baktığında ateşleme bobinin bozulduğunu ve bu sebeple motorun çalışmadığını tespit etti. İşte böyle bir durumda gerek işçilik gerek yedek parça Maliyetlerinin tamamı üretici firmaya aittir. Sizden kesinlikle bir ücret talep edilmeyecektir. Böyle bir durumda ücret talep edilmesi ve sizinde bu durumun garanti kapsamında olduğunu anlamanız bu bilinçte olmanız durumunda önce üretici firmayla irtibata geçip eğer onlarda aynı yaklaşımı sergiliyorsa işin çözümü yerine bir hatanız olmadığı halde sizi hatalı göstererek ücret talep etme yönünde ise kesin çözüm için Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz belki bu süreç biraz zamanınızı alacaktır lakin paranız kesinlikle cebinizde kalacak ve almanız gereken hizmeti almış olacaksınız. 
 
Garantili olarak almış olduğumuz tüm ürünler de öncelikli olarak satıcı ile irtibat kurarak Ürüne dair bölgenizde ki en yakın servis bilgisine ulaşın. Yada günümüzde artık üretici firmalar servis bilgilerini kendi web sayfalarında tüketiciler ile
paylaşmaktadırlar. Peki diyelim ki ürünü internetten aldınız ve bulunduğunuz yerleşim yerine yakın bir noktada servis bulunmamaktadır. Yine bir örnekten yola çıkarak Örneğin A Şehrinin B ilçesinin C adlı köyündesiniz ve bir adet Depoliz.com üzerinden Çim biçme Makinesi aldınız. Fakat araştırmalarınız neticesinde bulunduğunuz yerleşim yerinde ne ilde nede ilçede servis bulunmamaktadır. Bu durumda iki seçeneğiz bulunmakta. Üretici firmalar bu durumlara çözüm üretebilmek adına youtube deki kanalları üzerinden ürünlerin kurulum videolarını yayınlamaktalar. Diyelim ki almış olduğunuz ürünün böyle bir videosu mevcut değil. Peki o zaman ne yapacaksınız ?
Bu durumda ürünle birlikte size gelen fatura üzerinden satıcı firmayla irtibat kurarak bu konu hakkında yardım talep edebilirsiniz. Satıcı firma size teledestek yardımıyla ürünü kurulum aşamasında birebir yardımcı olabilir. Yada herhangi bir servisin size ulaşmasını sağlayarak kurulumu tamamlamanız için telefonda yardım edebilir. Yada ürüne dair bölgenize yakın herhangi bir Özel servis var ise oraya giderek kurulumu yaptırmanızı ve yetkili olmayan servis için ödeyeceğiniz kurulum ücretini size ödeyerek ayrıca yetkili olmayan bu özel servisi uzmanına ürüne dair bilinmesi gereken teknik noktalar var ise bunları belirterek kurulumu yapmanıza yardımcı olabilir. 
 
Kurulumu servis dışında gerçekleştirmek zorunda kaldığınız durumlarda diyelim ki üründe eksik yada hatalı bir parçayla karşılaştınız ve kargoyu teslim aldıktan sonra bu durumu farkettiniz. Hiç telaşa kapılmayın ve direk Depoliz.com üzerinden satış temsilcinizi arayın ve yaşadığınız durumu bize anlatın. Satış temsilcisi gerek gördüğü durumlarda arıza tespitini tam yapabilmesi ve size doğru hızlı çözüm üretebilmesi için Whatsapp danışma hattı üzerinden resim isteyebilir. Eksik yada hatalı parça tespiti yapıldıktan sonra durumun boyutuna göre gerek ya yeni ürün yada hatalı parça Depoliz.com stoklarında mevcut ise aynı gün kargolanır yada temin süresi en fazla 5 iş günüdür. Buradaki en büyük avantajınız ise alış veriş yapmış olduğunuz Depoliz.com 'un bünyesinde satışını yapmış olduğu tüm ürünlerin yedek parça stoğunuda bulundurması yada Yedek Parça bayiiside olmasıdır.
 
Garantisi bitmiş ürünlerde neler yapmalıyız ?
 
Evet önemli konulardan birisi de burası aslında Üretici firma tarafından yasal süre bittiğinde ürünle karşılaştığımız arızalarda neler yapabiliriz yada nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir?
İşte tam bu noktada eğer ki ürününüzü Depoliz.com üzerinden aldıysanız öncelikle bizimle irtibata geçmeniz. Neden mi ? Çünkü firma politikamız gereği bir çok arızalı ürün durumunda iyi niyet garantisi adı altında sizlere yaklaşım göstermeye çalışıyoruz. Yada arıza karşısında yedek parça temini konusunda yardımcı olmaya çalışıyor ve yedek parça fiyatlarında normal piyasa değerlerinden ortalama %20 daha ucuz bir fiyata almanızı sağlıyoruz. Yani ürünlerin sadece satış aşamasında değil size almış olduğunuz ürüne satış sonrasında da hizmet sonrasında da hizmet verebilme çabası içerisindeyiz. 
 
Siz değerli tüketicilerimizin hiç aşamada mağdur olmaması için biz tüm öz verimizle sizler için çalışmaktayız. Bizleri tercih etmenizin karşılığı olarak ise sizin mutlu ve memnun olmanızdan başka bir beklentimiz bulunmamaktadır.
 Depoliz.com da dakikalarca müşteri hizmetlerine bağlanmak için beklemezsiniz. Yada sorunlarınız karşısında sürekli erteleme girişiminde bulunan firma politikalarını maruz kalmazsınız. Depoliz.com olarak öncelikli amacımız ticari karlar elde etmek değil. Sektöründe sizde değerli kullanıcılarımızın memnuniyetini kazanmayı hedefliyoruz. Size anında hizmet verebilmek için buradayız. 
 Bu sebeple Depoliz.com olarak diyoruz ki;
 
'' Siz neredeyseniz, Oradayız biz !''
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.