HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bahçe Aletleri

12-05-2021 02:02
Bahçe Aletleri

Bahçe Aletleri

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte her geçen gün kullanıcıları daha çok cezbeden aletler piyasaya sürülmektedir. Bu aletler kullanım kolaylığı, pratiklik ve rahatlık seçenekleri de sunuyorsa kullanıcıların değişilmez tercihi haline gelmektedir. Haliyle bu durum bahçe düzenleme işiyle uğraşanlar için de geçerlidir.

Bahçe

düzenleme temel olarak yılın 2 döneminde yapılır. Yaz başlamadan önce hangi bitkiyi bahçenin neresine dikeceğine dair karar verilir. Tabiki toprak da bu ekim dikim işlerine hazır hale getirilir. Ayrıca her bahçenin her dikim için uygun olmaması sebebiyle başka bir yerden toprak getirilmesi gerekebilir. Kış başlamadan önce birçok ağaç yapraklarını döker, genelde de çiçekler solar. Bitkiler kendini kış mevsimine hazırlar ancak ılık veya daha soğuk iklimlerde sıcak iklime uygun olan bitkiler yetiştiriyorsanız onları kış boyu soğuktan koruyacak hazırlıklar yapmak gerekir. Bu düzenleme faaliyetleri sırasında belli başlı birçok Bahçe aleti gerekir.

 

Bahçe aletleri ile neler yapılabilir ?

 

Bahçede olsun tarım alanlarında olsun rahatlıkla kullanılabilen makinelerle; ağaç ve çit budama, çim biçme, toprak sürme ve sulama, hayvanları yemleme, yaprakları ilaçlama ve toplama, meyve hasadı gibi birçok iş ekonomik ve pratik bir şekilde halledilebilmektedir. Elbette Bahçe aletleri deyince hem mekanik hem de mekanik olmayan aletler akla gelmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:

·Bahçe ve ilaçlama pompaları,

·Çim biçme makineleri,

·Yaprak toplama makineleri,

·Meyve hasat makineleri,

·Çit budama makineleri,

·Çayır biçme makineleri,

·Ağaç veya dal kesme motorları

·Bahçe sulama aletleri

·Bahçe dekorasyon aletleri

·Bahçe el aletleridir.

Bahçe el aletleri nelerdir ve alırken nelere dikkat etmek gerekir ?

 

Bahçe makası, bitki sökücü, çapa, kürek, tırmık, testere; Bahçe el aletlerindendir. Bunlar tercih edilirken uzun ömürlü kullanılabilecek ve sağlıklı olanlarının seçimi çok önemlidir. Hırdavat kullamınında bahçede çalışacak kişiye göre seçim de diğer bir husustur. Mesela otları temizlemek maksadıyla kullanılan bir çapanın, o çapayı kullanacak kişinin fiziksel özelliklerine uygun olması hem sağlık hem de kullanım açısından önemlidir. Ayrıca kullanım süresini arttırmak düşüncesiyle sapları değişebilen ürünler almak kullanıcı lehine bir durumdur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.